Sortiments liste for kryddergarden.

Tilbake til hovedside

Sort

Latinsk navn

bruksområde

Anis

Pimpinella anisum

Fruktsalat

Basilikum

Ocimum bacilicum

Bladene brukes til tomater, fisk, kryddersauser og salater.

Basilikum, små bladet

Ocimum bacilicum minimum

Bladene brukes til tomater, fisk, kryddersauser og salater

Basilikum, rød

Ocimum bacilicum purpur ascens

Bladene brukes til tomater, fisk, kryddersauser og salater

Basilikum, sitron

Ocimum bacilicum citridorum

Salater og desserter.

Basilikum, kanel

Ocimum bacilicum sanctum

Bladene brukes til tomater, fisk, kryddersauser og salater.

Brønnkarse

Nasturtium officinale

Salater, cottage, kryddersmør, og på smørbrød til fisk.

Dill

Anethum graveolens

Til fisk

Estragon, fransk

Artemisia dracunculus

Salater, fisk, fugl og supper

Fennikkel

Foeniculum vulgare

Salater, supper, fyll i fet fisk

Gressløk

Allicum schoenoprasum

Kjøttretter og eggretter

Gressløk, kina

Allicum sativum

Kjøttretter og eggretter

Isop

Hyssopus officinalis

Lammeretter, supper, bønner og linseretter

Kjørvel

Anthriscus

Supper, sauser og omoletter

Koriander

Corriandrum sativum

Salater, asiatiks mat og råsteikte poteter

Laurbær

Laurus nobilis

Fiskekraft, kjøttkraft, supper og gryteretter

Lavendel, hidcote

Lavendula angustifolia hidcote

Dessertsauser og syltetøy

Lavendel, heavenly

Lavendula angustifolia

Dessertsauser og syltetøy

Løpstikke

Levisticum officinale

Supper, kjøttretter, gryteretter og salater

Malurt

Artemesia absinthium

fyll i stekt gås og dekorasjon

Mynte, gull

Mentha gentiliss

te, sommerdrikker, likør, i desserter og til dekorering

Mynte, pepper\sveitser

Mentha spicata

te, sommerdrikker, likør, i desserter og til dekorering

Oregano

Oreganum vulgare

Pizza, ost, kjøtt og supper.

Persille, blad

Petroselinum neapolitanum

Salater, supper og gryteretter

Persille, krus

Petroselinum crispum

Salater, supper og gryteretter

Persille, selleri

Apium graveolen

Salater supper og gryteretter

Portulakk

Portulaca oleracea

Salater, fisk og fiskesupper.

Rosmarin

Rosmarinus officinales

vanlig steker, lam, fugl, ost og tomatretter kokes med

Rosmarin, fox tail

 

vanlig steker, lam, fugl, ost og tomatretter kokes med

Rosmarin, blue lagoon

 

vanlig steker, lam, fugl, ost og tomatretter kokes med

Ruccola

Diplotaxis tenufolia

Salater

Sennepskarse

 

Smørbrød, salater, gryteretter og wok

Sar

Satureja hortensis

bønner, gryteretter og potetretter, kokes med

Salvie

Salvia officinalis

Te. kjøtt, skinke, ost, fet fisk, gryteretter og pastaretter

Salvie, purpur

 

kjøtt, skinke, ost, fet fisk, gryteretter og pastaretter

Salvie, scarlett pin

 

kjøtt, skinke, ost, fet fisk, gryteretter og pastaretter

Salvie, gull

 

kjøtt, skinke, ost, fet fisk, gryteretter og pastaretter

Salvie, purpur

 

kjøtt, skinke, ost, fet fisk, gryteretter og pastaretter

Stevia

rebaudiana bertoni

Brukes som søtningsmiddel

Sitronverbena

Aloysia triphylla

te, fruktkompott, konfekt eplegelé, kaker og iskrem

Sitronmelisse

Melissa officinalis

Brukes i salater, til fisk, kjøtt og grønnsaker der sitronsmaken passer

Syre

Rumex acetosa

Salater

Sitrongress

 

fisk, asiatisk mat og brukes som sitron

Timian

Thymys vulgaris

kjøttretter, gryteretter, poteter, vilt og supper

Timian, sitron

Thymys citriodorus

God til fisk, sauser og til te

Vin ruta

 

marinader, supper, egg, fiskeretter og osteretter

 

Mvh. kryddergarden

Tlf : 51433502

Mob : 99494102

Mob : 41600980

E-mail : bente@kryddergarden.no

 

Tilbake til hovedside