Om kryddergarden

Kryddergarden er et gartneri med helårsproduksjon av over 25 forskjellige krydderurter.

Krydderurtene blir dyrket frem ved hjelp av lys og vatn, og blir behandlet kun ved hjelp av økologisk plantebeskyttelse. Urtene kan plantes ut om våren, slik at du får en egen krydderhage.

Vi holder til på Jæren, nærmere bestemt på Vigrestad. Vi har og en avdeling på Horpestad. Til sammen disponerer vi ca 4,5 mål med veksthus.

 

Utvikling

Bente Aarsland begynte for ca 12 år siden å interessere seg for krydderurter. Ho bygde et lite drivhus på ca 60 . Dette med krydderurter til privat bruk, var et relativt nytt tema på denne tiden, men med hjelp av lokale grossister ble det stadig mer interesse for de friske urtene, og behovet for mer plass ble større. Neste drivhus var på hele 500 . Per i dag leverer vi krydderplanter fra Bergen i nord til Kristiansand i sør.

Siste utbygging skjedde i august 2006 og var på 1000

 

Deler av utbyggingen

 

Plantebeskyttelse

Som nevnt innledningsvis blir plantene kun behandlet med økologisk plantebeskyttelse, her får vi uunnværlig hjelp av veksthusringen, som er spesialister på dette området.

Hans Aarsland ( kryddergarden ) og Annichen Smith Eriksen ( Veksthusringen avdeling Jæren)

 

Produktutvikling

Vi satser mye på produkt utvikling, som vi mener er viktig i denne bransjen. Med en god dialog med forbrukerne og grossister kommer vi stadig med nye produkter.

 

Tilbake til hovedside